Kurzus vásárlásának menete

Az alábbiakban megismerheti az online citerás kurzus vásárlásának menetét.

Regisztrációs adatok kitöltése

01

Számlázási adatok

A számla kiállításához szükségünk van az Ön számlázási adataira.

02

Személyes fiókja adatai

Adjon meg egy tetszőleges felhasználónevet és jelszavat, amellyel majd be szeretne lépni a saját fiókjába.

03

Fogadja el nyilatkozatokat

A kurzus megkezdéséhez elengedhetetlen, hogy áttekintse és elfogadja az adatvédelmi- és felhasználói nyilatkozatokat.

Kurzus kifizetése

01

Címzett ellenőrzése

Kedvezményezett neve:
Kovács Sebestyén

Számlaszám:
11773425-04556572

02

Összeg ellenőrzése

Kérjük ügyeljen arra, hogy a pontos összeg kerüljön elutalásra! Kurzus ára: 34.900 Ft

03

Közlemény

Az utalásnál a közlemény mezőbe az Ön által megadott felhasználónevet adja meg!

48 órán belül belépés a kurzusba

01

Válasz email

Egy automatikus email visszaigazolja a regisztrációs adatok beérkezését.

02

Email a fiókja aktiválásáról

Az utalás beérkezésétől számítva 48 órán belül aktiválásra kerül a fiókja.

03

Belépés

Az Ön által megadott felhasználónévvel és jelszóval beléphet a kurzust tartalmazó személyes fiókjába.

Amennyiben bármelyik folyamatnál elakadást észlel, kérjük jelezze a következő elérhetőségeken: +36 20 419 1087, onlinecitera@gmail.com

Az Online citerás kurzust úgy alakítottuk ki, hogy mindazok épülésére szolgáljon, akik nem tanultak még citerázni, vagy már ismerik a citerát, de nem érzik elég megalapozottnak a tudásukat, és szeretnének egy olyan biztos tudás birtokában lenni, ami megbízható forrásból származik, és a továbbiakban lehetővé teszi az önálló tanulást, továbbhaladást.
Zenei alapképzettség nem feltétele a kurzus elvégzésének.

Az Online citerás kurzust úgy alakítottuk ki, hogy mindazok épülésére szolgáljon, akik nem tanultak még citerázni, vagy már ismerik a citerát, de nem érzik elég megalapozottnak a tudásukat, és szeretnének egy olyan biztos tudás birtokában lenni, ami megbízható forrásból származik, és a továbbiakban lehetővé teszi az önálló tanulást, továbbhaladást. Zenei alapképzettség nem feltétele a kurzus elvégzésének.

Mi van akkor, ha nem mersz belevágni, mert félsz, hogy nem fog sikerülni? Mi van, ha tehetségtelennek érzed magad?A leckék úgy vannak felépítve, hogy ha szorgalmasan begyakorlod azt, amit mutatok, akkor neked is menni fog!

Debreczeni-Kis Helga vagyok, zenész, népzenész, tanár, Arany páva díj, arany minősítések és Nívódíjak tulajdonosa. 2022-ben végeztem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem citera/koboz/tekerő/népi hegedű művésztanár szakán. Több, mint 15 éve citerázok, 5 éve tanítom is.Számos zenekarnak aktív fellépő tagja vagyok. 2017-ben a Fölszállott a páva népzenei televíziós vetélkedő döntőse, legjobb szólistája voltam.

 

Debreczeni-Kis Helga vagyok, zenész, népzenész, tanár, Arany páva díj, arany minősítések és Nívódíjak tulajdonosa. 2022-ben végeztem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem citera/koboz/tekerő/népi hegedű művésztanár szakán. Több, mint 15 éve citerázok, 5 éve tanítom is.Számos zenekarnak aktív fellépő tagja vagyok. 2017-ben a Fölszállott a páva népzenei televíziós vetélkedő döntőse, legjobb szólistája voltam.

 

Kurzus részletei

online citerás kurzus logo

Kurzus tartalma

0. óra – Bevezető rész:
A bevezető,  alkalmával megtanuljuk a hangszer hangolását, megmutatom egyenként a húrok hangolásának folyamatát. Szó esik a kéztartásról, a kottaolvasás alapjairól, a hangszer fajtáiról, végezetül pedignegyed és nyolcadpárokból álló ritmusgyakorlatokkal zárul az óra, ezúttal már citerán.

1. óra Bichord, biton gyerekdalok (E, G és A hangok)
Az első órán két hangból álló gyerekdalokkal foglalkozunk. Megtanuljuk lefogni a hangokat, beszámozzuk az ujjainkat, leolvassuk a kottát, majd megtanuljuk a Zsip-zsup; az Én kis kertet kerteltem és a Süss fel nap kezdetű gyerekdalokat E, G és A hangokat használva.

2. óra: Tetrachord, tetraton gyerekdalok (C, D, E, G és A hangok)
A második óra újdonsága az, hogy a nyolcadpárok már különböző hangokon helyezkednek el. Borsót főztem; Erre csörög a dió és a Bújj, bújj itt megyekdalokon keresztül gyakoroljuk ezt, C, D, E és E, G, A hangkészlettel.

3. óra: Három és annál több hangból álló gyerekdalok (C, D, E, F, G és A hangok)
A harmadik órán megtanuljuk a csúsztatás fogalmát és alkalmazását, illetve használjuk már a negyedik ujjunkat is. Ugyancsak három dalt tanulunk: a Koszorú, koszorú;az Aki nem lép egyszerre és az Esik az eső dallamokat.

4. óra: Több mint 4 hangból álló gyerekdalok (C, D, E, F, G, A és C’ hangok)
A negyedik óra új hangja a felső C, mellyel a Hol jártál báránykám kezdetű gyerekdalban fogunk találkozni. Két másik, hat hangból álló dalt is megtanulunk ezen az órán: az A part alatt és a Fehér liliomszál kezdetű dalokat.

5. óra Mollos dallamok, módosított hangok (C, D, Esz, F, G, és B hangok)
Az ötödik óra újdonságai a módosított hangok. A Megfogtam egy szúnyogot; A csikósok, a gulyások és a Kis kece lányom dallamokon keresztül gyakoroljuk a Esz és a B hang használatát.

6. óra: Nagy ambitusú, ugrós dallamok
A hatodik óra alkalmával már nemcsak az alsó hangtartomány hangjait használjuk, hanem azt összefűzzük a felső hangtartomány hangjaival. Nagy ambitusú, ugrós dallamokon keresztül gyakoroljuk. Tanult dalaink a Komáromi kisleány; a Béres legény és az Érik a szőlő.

7.óra: Ugrós dallamok, szinkópa ritmus
A hetedik órát ritmusgyakorlatokkal kezdjük, melyek a szinkópa ritmust gyakoroltatják. Új hangunk az Asz, dallamaink az A bátai bíró lánya; a Hej Dunáról fúj a szél és a Házasodik a tücsök.

8. óra: Friss csárdások, esztamos hangsúlyozás
A nyolcadik óra új anyaga a friss csárdások világa lesz, ahol külön figyelmet fordítunk az esztamos kíséretmódra az Így kell járni; a Szőr kesztyű és az Aki leány akar lenni dallamokon keresztül.

9. óra: Lassú csárdások, éles és nyújtott ritmus
A kilencedik óra 7 darab ritmusgyakorlattal indul, ezúttal a nyújtott és éles ritmussal a központban. Az óra gerincét a lassú csárdások képzik: Erdő, erdő, de magos a teteje; A zalai zöld erdőben születtem és a Szépen úszik a vadkacsa a vízen. Megtanuljuk felbontani az éles és nyújtott ritmusokat.

Lezáró, összefoglaló óra
A lezáró óra során átbeszéljük egy dalcsokor összeállításának szempontjait, majd elkészítjük a saját, dunántúli összeállításunkat, ami akkor fellépésre is alkalma lehet.

online citerás kurzus logo

Online is meg lehet tanulni citerázni?

A rövid válasz: Igen! A kurzus létrehozása során fontos szempont volt a lehető legfelhasználóbarátabb videósorozat kialakítása. Mindegyik leckében 3 dalt tanulunk meg, melyeknek kottáját integráltuk a videókba is a tanulási folyamat megkönnyítésének érdekében.A kották külön-külön PDF fájlként is letölthetőek, így kinyomtatva, papír alapon is segítségünkre lehetnek.

A képi anyag három különböző kameraállásból lett rögzítve: egy fejközeli, egy teljes alakos frontális és egy felülnézeti képen keresztül. E két utóbbi szög segít abban, hogy több nézőpontból is látható legyen Helga keze, mely nagyban elősegíti a  tanulás gördülékenységét.

Minden lecke során alappillér a közös kottaolvasás, így a kurzus végére nem fog nehézséget okozni az ötvonalas rendszer. A dalokat kisebb részekre, egységekre bontva tanuljuk meg, ezeket fűzzük össze a későbbiekben, lépésről lépésre haladva.

Az órák felépítése során fontos szerepet kapott az önálló gyakorlás is, így minden dal tanulási folyamata során eljön az a pillanat, amikor megjelenik a felirat: itt az idő egyedül gyakorolni!

Ilyenkor tanácsos a videót megállítani, többször eljátszani figyelmesen, megállás nélkül a dalt fejből. Ezt követi az a kérés, hogy játsszunk közösen.

A zenei memória, a kamarazenei készség, a folyamatokban való gondolkozás és az állóképesség fejlődését segíti az, hogy a leckék végén a tanult dalokat egymás után, megállás nélkül, fejből is eljátszuk.

A videók során az adott tanulási anyaghoz szükséges elméleti tudás a tananyagba integrálva kerül  átadásra. A kurzus során C-G hangolású, hasas prím citera van használatban.

Online citerás kurzus vásárlás menete 1

Vásárlás menete

Az Online citerás kurzus eléréséhez mindössze néhány lépést kell követni. Először is a regisztrációs (későbbi belépési) és számlázási adatokat kell megadni a Regisztrációs űrlapban.  Az adatok beküldését követően banki utalással lehet fizetni a kurzusért, mely összeg beérkezésétől számított 48 órán belül aktiválódik a személyes fiókja, és megkezdheti a kurzust. Részletekért kattintson az alábbi gombra!